pondělí 27. srpna 2012

Nová CMka - Lůca a dva strakouši

Huh, už mi dochází nápady na nadpisy. Naštěstí je ale tohle z "řady Nová CM" článek poslední. S potěšením ale mohu oznámit, že jedno CMko je "ve vývoji" (resp. ve své podobě je už asi tři týdny, akorát jsem půjčila Hors pastely, takže ho nemůžu došperkovat), jeden větší přírůstek se nám povedl velmi neplánovaně získat dneska a na další dva koně čekáme! Huhú, RMP jede! :D


Zpět ale ke koním, které představím teď. Jsou tři. A přestože stále Stablemates, konečně jsme se posunuli do kategorie velkých koní. No a zase děkuju Horseen. :)

Luna's Twisted Luck, které nikdo neřekne jinak než Lucka je třináctiletá zástupkyně plemene Tenessee Walking Horse. Je barvy flaxen liver chestnut a byla to prostě láska na první pohled. Barevně je to v podstatě kopie jedné úžasné poničky na farmě v Košovicích, kam jezdím na tábory ;) Je velmi spolehlivá na ježdění a především má skvělý původ, takže i posila do chovu. Jedno pěkné hříbě po ní jsme nedávno prodávaly a nepotrvá dlouho a bude u nové majitelky :) Pokud máte také zájem o hříbě, je v rubrice Gaited Breeds ;)

rmprajče.ne

Echo Hill je bay tovero kobylka registrovaná jako American warmblood. Narodila se v roce 2004 a je potomek dvou koní, které v současné době vlastníme - Desert Rain a Calgaryho (Echo Bay). Že jsou její rodiče zrovna tito dva dva koně jsem se dozvěděla až na poslední chvíli a je to příjemné překvapení! Desert je kříženec APH a holštýna, její otec je hanover. I přesto, že není čistokrevná příslušnice žádného plemene, stále bych její původ označila za velmi dobrý! Prozatím je poměrně mladá, má ale skvělou stavbu těla, je učenlivá a disciplíny jako parkur a drezura ji velmi baví. Očekáváme dobrá závodní umístění!

rmprajče.net

A jako poslední je na řadě další zástupce American warmblood jménem Kensai Moor. Je to valach zbarvení black tobiano, kterému bylo letos 12 let. Bylo s ním počítáno jako se sportovním koněm, po roce závodění se ho ale majitelka byla nucena z finančních důvodů. Dva roky poté patřil jisté jezdkyni, která se na něm v podstatě učila jezdit. Ta se ale nyní rozhodla opatřit si koně jiného a Kensai skončil u nás. Je to kůň se skvělými sportovními vlohami, který si ale rád občas něco zkusí vymyslet na jezdce. Možná také proto se ho původní jezdkyně rozhodla zbavit. Stačí ale trochu víc praxe a bude s vámi skákat jednu překážku za druhou. Plánánujeme ho využívat jako školního koně pro zkušenější jezdce. 

rmprajče.net

No a nebudu skrývat, že bych docela ocenila, kdyby někdo věnoval pozornost i celé fotogalerii zde :)

2 komentáře:

  1. Nádherní koníci!:)
    Náhodou,mně se Tvé články líbí,jsou originální,nápadité! B)
    Tak Lůca je nádherná!:)
    Hillka je nádherná,už co jsem viděla její fotku u Horseen,říkala jsem si že asi maminka bude Rain!:E
    Kensaiek...ten je prostě dokonalý!!!:***

    OdpovědětVymazat
  2. Echo se mi moc nelíbí, ale poslední strakáček je dokonalý, i Lucka je moc krásná!:)

    OdpovědětVymazat