středa 25. července 2012

SWCiM - den druhý

Ačkoliv drezurní závod měl začít až odpoledne, ve stájích bylo rušno už brzo ráno. Koně čekali snídani kolem sedmé a odmítali připustit jakoukoliv změnu i přes nové prostředí. Dopoledne pak jezdci využili k posledním lehkým tréninkům a nebo, ti jistější si svými schopnostmi, pak k vyjížďce po okolích nádherných stezkách. Na obědě pak panovala veselá přátelská atmosféra, na jejímž pozadí však bylo cítit mírné napětí před začátkem závodu. U některých mělo podobu nervozity, většina však byla naplněna vzrušeným očekáváním. Poté už nebylo času nazbyt. Bylo třeba nasedlat koně a zamířit k poměrně vzdálené jízdárně, která se mezitím přeměnila v drezurní obdélník.



Zatímco účastníci závodu si opakovali sestavu, nebo dolaďovali poslední chybičky na výstroji a já s Horseen leštily objektivy, všichni ostatní obsadili okolní tribuny. Přesně ve dvě byl první závodník vyzván ke startu.
Tím byl Fate's Malicious Giggle s jezdkyní Karolínou z Ranche Koňská Skála. Oba projevovali velkou snahu. Společně zajeli velmi slušný výkon a při opouštění jízdárny byla na Karolíně vidět spokojenost. Po nich následovala asi největší drezurní naděje z našeho ranche - Megan s Jeřabinou. A naše očekávání nezklamaly. Podaly profesionální výkon téměř bez chybičky. Byla jsem velmi zvědavá, jestli jejich výsledek někdo dokáže překonat. Hned jako první k tomu měla příležitost Laura s kobylkou Deep Dreamin'. V jejich jízdě bylo vidět obrovské soustředění a mnoho tréninků. Dle mého skromného názoru sice nebyli tak dobří, jako dvojice předchozí, přesto porota může mít jiný názor. Mezi nimi a Jeřabinou nebude velký bodový rozdíl.
Na opracovišti před jízdárnou měla mezitím Kylie co dělat, aby udržela Waterlanda plného energie v jakéms takéms přiměřeném tempu. Chudák se očividně těšil na spousty překážek, případně trysk po louce. V rámci možností se jí ho zkrotit podařilo, přesto sebou bujně házel, když střídali Deep na obdélníku. Bylo na něm vidět, že je mnoho věcí, které by dělal radši, než cviky na jízdárně. Nutno zmínit, že Kylie se opravdu snažila s něj dostat to nejlepší co umí a jsem si jistá, že s jiným koněm by zajela perfektní výkon. Bohužel shrnutí jízdy v jedno slově by znělo určitě "uspěchanost". 
Watera následoval v předvádění drezurního umění pony Don s Ashley. Ani jejich jízda se neobešla bez problémů. Drezura není Donova nejsilnější stránka a především Ashley není dost zkušená, aby ho donutila podat nejlepší výkon, jaký umí.

Na řadě se nyní ocitla strakatá Desert Rain a Brenda, které to mimochodem v cylindru mimořádně slušelo. Postarší kobylka se očividně ocitla ve svém živlu a myslím, že do závodu dala vše. Ano, neměla sice na mladší koně, přesto na její věk a skutečnost, že vždy byla spíše školní a všestranný kůň, předvedla neuvěřitelný výkon.
Posledním z reprezentantů Koňské Skály byl angloarabský valášek Bay s Kylie v sedle. V loňském ročníku v drezuře obsadily až poslední - šesté místo. Jak na tom budou letos? Ihned po provedení prvního cviku bylo vidět, že se velmi zlepšili a byl na ně moc pěkný pohled. Jako poslední pak odstartovala Lisa s ponym Bonne Ideé. Oba speciálně na drezuru trénovali, protože to byl vždycky jejich nejslabší článek v jinak úžasných výkonech na všestranostních závodech. A snažení na jízdě bylo opravdu vidět. Stále nemohu říct, že by drezura byla Ideova silná stránka, oba na sebe mohli být náležitě hrdí. Rozhodně předčili má očekávání.

Výsledky měly být zveřejněny až kolem sedmé večer a přestože každý věděl, jak zhruba jel proti ostatním, před sedmou byli všichni napnutí. A jak to tedy dopadlo?

1. místo: RMP Rowan Berry (Jeřabina) a Magdaléna Jiránková
2. místo: RKS Deep Dreamin' a Laura Harrys
3. místo: RMP Desert Rain a Barbara Volfová
4. místo: RKS Fate's Malicious Giggle a Karolína Stáhlíková
5. místo: RKS Bay of Broken Dreams a Kylie Křivánková
6. místo: RMP Bonne Ideé a Líza Winklerová
7. místo: RKS Don de Quiera a Ashley Taylor
8. místo: RMP Waterland a Klára Kovaříková

A na konec opět celá galerie z drezurního závodu. :)

2 komentáře:

  1. Úžasné!
    Snad se vítězi spravila chuť!
    Ash gratuluji,sice malá ale šikovná!;)
    Jeřabince jsem fandila,prostě vyložený talent :*
    Fatemu jsem fandila též,krásné umístění.
    Desert Rain-k té snad nemusím nic říkat=šikulka!=D
    Zajistila jsi si pravidelnou každodenní čtenářku RMP!
    Znovu gratuluji vítězi,čest poraženým!♥

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji tu "předzávodní" atmosféru, má něco do sebe, je kouzelná! :)
    Giggle je přeúžasný, nemá chybu! Akorát je tak trochu nepraktický :))
    Deep Dreamin a Jeřabina jistě předvedly profesionální drezurní výkon jak se patří.
    Nejvíce jsem to asi přála Boníkovi a Lise, podle mě to je velká naděje do budoucna, je v nejleoších letech a závodí všestranně.
    Fotky jsou jakovždy povedené a více než příhodné! :)

    OdpovědětVymazat